لهایی که برای جوانسازی استفاده میشوند انواع مختلفی دارند. ژل پاژ یا همان پلی اکریل آمیر نوعی ژل غیر قابل جذب است که عوارض بسیاری به همراه دارد. هرچند این ژل مدتها است که استفاده نمیشود اما افرادی که سالها قبل هم از آن استفاده کردهاند هنوز با عوارض آن دست به گریبانند.
ژل اسید هیالورونیک نیز نوع دیگری از ژلها است که برای رفع خطوط عمیق صورت و رفع افتادگی گونه و همچنین شکل دهی و فرم دهی صورت استفاده میشود. البته این نوع ژل عوارضی نظیر ژلهای پاژ ندارد اما دکتر اکبر بیات بر این باور است که ممکن است ژلها در بدنهای مختلف عوارض متفاوتی از خود نشان دهند.
از اینرو نباید به هیچ وجه آنها را بیخطر دانست. از سوی دیگر نحوه تزریق ژل و شخص تزریقکننده هم از اهمیت بالایی برخوردار است و نباید به هیچ وجه فریب تبلیغات رنگارنگ را خورد. این جراح پلاستیک صورت و گوش و حلق و بینی تأکید میکند: چنانچه ژلهای تزریقی از نوع ژل پاژ یا ژل تقلبی ارزانقیمت باشند میتوانند سلامتی و زیبایی چهره فرد را بشدت تهدید کنند.
چرا که این ژلها معمولاً با عفونتهای گسترده منجر به تخریب بافتهای اطراف محل تزریق هم میشوند. در چنین مواقعی خارج کردن ژل باعث ایجاد ظاهری ناخوشایند و صورتی ناهموار خواهد شد. در واقع هنگامی که فرد ژل تزریق میکند صورتش چین و چروک و گودی دارد و تزریق برای رفع همین مشکلات بوده است. اما تزریق ژلهای نامرغوب و بیکیفیت به از بین رفتن بافتهای اطراف ژل هم منجر میشود بنابراین تخلیه ژل میتواند ظاهری به مراتب ناخوشایندتر از روز نخست به همراه داشته باشد.